HERMAN  VLEGGEERT.
Erevoorzitter   van de voetbal vereniging Gouderak , Drager  Gouden speld van de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond

Overleden 31 maart 2021 ,    op 85 jarige leeftijd.

Toen Herman een kleine jongen van ± 12 jaar was waren er niet veel keuzes mogelijk voor welke sport er gekozen zou worden. Voor Herman werd dit voetballen bij de voetbalvereniging Gouderak, waarbij hij nadat hij de jeugdteams voor zover die er toen waren bij de vv Gouderak had doorlopen speelde hij al op jonge leeftijd in het eerste elftal.

Hierin was hij jarenlang een heel betrouwbare stopperspil en aanvoerder. Menig tegenstander dacht veelal dat ze Herman omspeeld hadden maar dan waren er toch weer die lange benen en een fantastische sliding waarmee hij veelal weer de bal veroverde. Herman was een pure Gouderakker. Dat bleek toen hij dacht via het Goudse Ona hogerop te gaan, maar hier had hij na enkele maanden alweer spijt van en keerde direct terug bij zijn geliefde v.v. Gouderak.

Jammer was het dat Herman als speler nooit een kampioenschap heeft behaald , een paar keer er wel heel dichtbij, maar het lukte niet en dat vond hij best jammer. Toen hij op oudere leeftijd in het derde voetbalde kon het niet meer mis gaan en in de laatste wedstrijd zou hij toch nog een keer een kampioenschap behalen, maar op die zondagmiddag ging alles weer mis en niemand had hierop gerekend, Gouderak verloor van een veel lager staande tegenstander. Wat was Herman toen teleurgesteld en boos.

Na zijn voetballende carrière in het 1e team ging Herman zich vanaf 1971 bezighouden met bestuurlijke taken in onze vereniging, waarbij hij eerst het secretariaat op zich nam. In 1976 werd Herman commissielid in het bestuur. Hij had ook andere bezigheden en dat was de politiek waarbij hij ook in de gemeenteraad van Gouderak/Ouderkerk zat. In 1982 gaf Herman weer de prioriteit aan de voetbal en was hij 9 jaar voorzitter waarbij hij met zijn uitstraling het gezicht werd van de vv Gouderak. Vele andere clubbestuurders en bondsbestuurders hadden een enorme waardering voor Herman. In 1987 tijdens ons 60 jarig bestaan werd Herman benoemd tot lid van verdienste en nadat hij de voorzitters hamer neergelegen had werd hij door de Algemene ledenvergadering benoemd tot Ere voorzitter. Van de KNVB ontving hij de Gouden speld als waardering voor zijn werkzaamheden.

Tijdens zijn voorzitterschap regelde hij vele zaken en alles toen met papier. Mocht het nodig zijn kwam hij even van zijn werk in Rotterdam om eventuele zaken welke van belang waren te regelen. In 1991 stopte Herman als voorzitter, maar bleef nog wel een paar jaar in het bestuur waar hij eind 90er jaren uiteindelijk mee stopte.

Wat ook iets is wat op zijn lijf was geschreven was het samenstellen van jubileumnummers van de voetbal vereniging Gouderak. Dit deed hij altijd met zijn maatje Dirk van Dam. Ook regelde Herman vele jaren ons clubblad de Spil. Herman was ook in 1977 initiatiefnemer  van het weer het verspelen van het  IJsselschild-toernooi dat elk jaar nog steeds plaatsvind alleen nu genaamd de Jan Lingen bokaal .

Hij bleef natuurlijk verdienstelijk voor de vereniging en Herman was nadat hij met pensioen was gegaan veel te vinden op onze accommodatie waar hij veelal de planten en groen verzorgde. Ook  heeft hij genoten van het toenmalige 1e elftal van de vv Gouderak waar zijn zoon Jan in voetbalde. Dit was het team wat in de 1993 kampioen van de afdeling Gouda werd en in 1994 zelfs het stapje naar de 3e klasse maakte. Herman lag tijdens die promotie wedstrijd in het ziekenhuis. De bus met onze spelers maakte een ommetje langs het ziekenhuis en Herman kon even naar buiten komen om naar zijn jongens te zwaaien. Het geluk zag je in zijn ogen.

Maar na de jaren 2000 kreeg Herman problemen met zijn gezondheid. Enkele zware hart operaties overwon hij en ook zijn geheugen was weleens in de war. Maar een ieder in Gouderak van de laatste jaren herinnerd zich Herman zittend in zijn stoel voor zijn huis met zijn puzzelboekje en als je langs kwam wist hij zich nog veel van vroeger te herinneren.  Deze week woensdag 31 maart is Herman buiten zittende in zijn stoel rustig aan het leven ontsnapt zonder dat iemand dat even had gemerkt, voor hem was het goed zo.

Wij willen zijn vrouw Corrie, de kinderen Marieke en Jan, verdere familie, vrienden en kennissen condoleren met dit verlies en hen veel sterkte toewensen.

Bestuur en leden VV Gouderak