Oostrom Gouderak

Overige sponsors

In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Powered by RS Web Solutions

Welkom op de website van de voetbalvereniging Gouderak.

In 1927 was het de toen in Gouderak woonachtige uit België afkomstige Jef Cleiren, welke samen met veldwachter Human onze voetbalvereniging oprichtte. Nu 90  jaar later is Gouderak een gezonde vereniging. Er word gespeeld op de accommodatie aan de Kattendijk 164 te Gouderak. Ruim 2 km buiten de dorpskern Gouderak. Gouderak een dorp langs de Hollandse IJssel met c.a. 2500 inwoners.  Niet alle leden komen uit Gouderak. ±1.5 km verder richting Ouderkerk liggen de buurtschappen Lageweg en de IJssellaan (spreeuwenhoek). Hier komen ook een aantal leden van onze vereniging vandaan. Onze accommodatie bestaat uit 1 veld en een kunstgras  trainingsveld met beiden uitstekende veldverlichting, een mooie kantine welke samen met de 4 kleedkamers in 1980 werden opgebouwd. Op ons éne veld moeten wekelijks veel wedstrijden worden gespeeld. Onze vereniging heeft thans ± 240 leden. Aan de competitie gaat in het a.s. seizoen 2017-2018 deelgenomen  met 3  heren senioren elftallen en 1 dames 7-tal De dames van de v.v. Gouderak zijn, sinds de oprichting van het dames voetbal in 1970   onafgebroken actief in competitie verband, wel kunnen onze dames nog leden gebruiken want het laatste jaar was het een puzzel om het team steeds compleet te krijgen. vandaar nu de keuze van een een 7-tal

Wat de heren betreft loopt het de laatste aren aardig terug  vele jaren hebben we vast 5 senioren elftallen gehad op de zondag nu dus nog maar 3 deze dalende tendens is in west 2 een groten tendens en ook steeds meer standaard teams zie je overstappen naar de zaterdag competitie .  wij hebben nu op zaterdag ook 1 senioren standaard team in de zaterdag competitie wat een recreatief karakter  heeft.   De jeugd komt uit met 1 A, 1 C, 1 D elftal, 2E team en 1 F teams.  Tegenwoordig wordt er geen gebruik meer gemaakt van deze letter benaming voor de teams , maar is de aanduiding in leeftijdsklaas  jeugd onder 19 . en zo naar beneden tot jeugd onder 8 jaar .

Dit jaar gaat er ook een wijziging komen in de spelvorm van het pupillen voetbal , met kleinere teams en kleinere  veldjes,   ook de jaar 2017-18  verdwijnen de spelers passen en wordt dit geheel digitaal , met invullen via een app op de smartphone.

Prestatief speelde ons eerste elftal meestal in afdeling Gouda, (thans west 2) Hoogte punt was het seizoen 1994-1995 toen via de nacompetitie de 3e klasse werd behaald. Jammer genoeg duurde dit slechts 1 jaar. Een kampioenschap naar de 4e klas is een aantal keren voorgekomen. Vanaf 1957 speelde men 11 jaar in de 4e klas, met weer degradatie in 1968, Voor een volgend kampioenschap moest men wachten tot 1993, met weer de degradatie naar de 5e klasse in 1998. Het laatst behaalde kampioenschap  naar de 4e klasse was in het jaar 2007.  Thans speelt ons 1e elftal in de 3e klasse , wat de laatste jaren een beetje  een heen en weer is met de 4e klasse ,  2 x promotie via nacompetitie, afgelopen jaar kon degradatie net worden voorkomen , zodat we voor het eerst in ons bestaan 2 jaar achtereen in de 3e klasse uitkomen., Jammer genoeg is ons hoofdteam de laatste jaren door allerlei omstandigheden maar veelal door zware blessures ,  een compleet team aan spelers kwijtgeraakt.

De prestaties zijn belangrijk, maar in onze vereniging draait daar niet alles om. Alle andere leden moeten het ook naar de zin hebben, waarbij ook sportiviteit een vereiste is. Om onze vereniging goed georganiseerd te houden zijn we afhankelijk van de vele vrijwilligers, waar ook wij uitbreiding hiervan kunnen gebruiken.

De laatste jaren wordt ook veel aandacht besteed aan de jeugd en jeugdopleiding, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst ................ sinds kort zijn er weer geruchten om te onderzoeken of een verhuizing naar de dorpskern tot de mogelijkheden zou behoren. dit zou in feite hard nodig zijn en wellicht geeft dit dan een boost om de terugloop in vooral senioren leden tegen te gaan.

Wij hopen u een keer te ontmoeten bij onze voetbalvereniging "Gouderak" langs de Hollandse IJssel in het Groene Hart van de Krimpenerwaard