Club Historie

Welkom op de website van de voetbalvereniging Gouderak.

In 1927 was het de toen in Gouderak woonachtige maar uit België afkomstige Jef Cleiren, welke samen met veldwachter Human onze voetbalvereniging oprichtte. Nu 90  jaar later is Gouderak nog steeds een gezonde vereniging. Er word gespeeld op onze accommodatie aan de Kattendijk 164 te Gouderak, ruim 2 km buiten de dorpskern en midden in het groene hart van de Krimpenerwaard. Gouderak is een dorp langs de Hollandse IJssel met c.a. 2500 inwoners. Niet alle leden komen uit Gouderak. +/- 1.5 km verder richting Ouderkerk liggen de buurtschappen Lageweg en de IJssellaan (spreeuwenhoek). Hier komen ook een aantal leden van onze vereniging vandaan.

Onze accommodatie bestaat uit 1 hoofdveld met ouderwets gras en een kunstgras  trainingsveld, beiden met uitstekende veldverlichting, en een mooie kantine welke samen met de 4 kleedkamers in 1980 werden opgebouwd. Dit jaar 2018 zijn onze kleedkamer welke eigendom zijn van de gemeente , gerenoveerd waardoor ze weer geheel tip top in orde zijn, ook de kantine is de laatste jaren , met nieuw schilderwerk gemoderniseerd. Op ons éne veld moeten wekelijks veel wedstrijden worden gespeeld want onze vereniging heeft thans zo’n 230 leden. In dit seizoen 2018 / 2019 speelt de vv Gouderak voor het eerst in haar bestaan prestatief op de zaterdag . op zaterdag wordt met 3 heren senioren en 1 dames team gespeeld ,  daarnaast op zaterdag de jeugd elftallen JO17-1 , JO13- 1 , JO11-1 en JO11-2 , JO9-1 en de mini’s JO8-1 de jeugd speelt de ene week thuis samen met Gouderak 3 , en de andere week Gouderak 1 en 2 en de dames , op zondag hebben we dan nog Gouderak 1 – en 2 recreatief , op de donderdag avonden speelt regelmatig het 7-7 40+ team   De dames van de v.v. Gouderak zijn, sinds de oprichting van het dames voetbal in 1970, bijna onafgebroken actief geweest in competitie verband. Alleen vorig seizoen moest er even gepast worden , maar gelukkig zijn er nu weer voldoende dames om in de competitie deel te nemen ,

Dit jaar gaat er ook een wijziging komen in de spelvorm van het pupillen voetbal , met kleinere teams en kleinere  veldjes. Ook verdwijnen de spelers passen en wordt dit geheel digitaal, met invullen via een app op de smartphone of tablet. Ook de KNVB gaat dus mee met de tijd, en de verenigingen moeten volgen.

Prestatief speelde ons eerste elftal voornamelijk in afdeling Gouda, (thans west 2) Hoogtepunt was het seizoen 1994-1995 toen via de nacompetitie de 3e klasse werd behaald. Jammer genoeg duurde dit slechts 1 jaar. Een kampioenschap naar de 4e klasse is een aantal keren voorgekomen. Vanaf 1957 speelde men 11 jaar in de 4e klas, met weer degradatie in 1968. Voor een volgend kampioenschap moest men wachten tot 1993, met weer de degradatie naar de 5e klasse in 1998. Het laatst behaalde kampioenschap  naar de 4e klasse was in het jaar 2007.  Thans speelt ons 1e elftal in de 4e  klasse zaterdag ,   er is in 2018   gekozen voor prestatie zaterdag voetbal .het werd mede door de slechte prestaties op zondag steeds moeilijker om een goed prestatief team op de been te brengen. Waardoor de keuze naar zaterdag voetbal met een grote meerderheid werd genomen . op zondag wordt nog met 2 teams aan de competitie deelgenomen Jammer genoeg is ons hoofdteam de laatste jaren door allerlei omstandigheden, maar veelal door zware blessures, een compleet team aan spelers kwijtgeraakt.

De prestaties zijn belangrijk, maar in onze vereniging draait daar niet alles om. Alle leden van de vereniging moeten het naar de zin hebben, waarbij vooral ook sportiviteit een vereiste is. Het sociale aspect is heel belangrijk en gelukkig is de 3e helft daarom ook goed verzorgd in Gouderak Om onze vereniging goed georganiseerd te houden en ons park schoon en netjes, zijn we afhankelijk van vrijwilligers. Vrijwilligers heb je nooit genoeg, maar gelukkig kan de VV Gouderak putten uit een grote schare vrijwilligers die er gezamenlijk voor zorgen dat onze accommodatie er altijd keurig bij ligt, de kleedkamers schoon zijn, en u altijd terecht kunt voor een hapje en een drankje. Het moge duidelijk zijn dat wij hier als vereniging zeer trots op zijn, want deze vrijwilligers maken de vereniging. Zonder vrijwilligers zouden wij niet kunnen bestaan. Nieuwe vrijwilligers zijn natuurlijk ook van harte welkom. U bezit altijd een kwaliteit die wij goed kunnen gebruiken.

De laatste jaren wordt ook veel aandacht besteed aan de jeugd en jeugdopleiding, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Met een zeer gezonde jeugdcommissie kan de VV Gouderak bogen op een mooie toekomst. Ook zijn er sinds kort weer geruchten aangaande onderzoeken of een verhuizing naar de dorpskern tot de mogelijkheden zou behoren. Dit zou een zeer welkome mogelijkheid zijn voor onze vereniging omdat dit de bereikbaarheid voor vooral de jongere leden zeer zou verbeteren, en ook binnen de senioren verwachten wij dat dit een positieve impact op het ledenaantal zou kunnen hebben. Daarnaast zouden we met een complex dichter bij de dorpskern zeer waarschijnlijk weer nieuwe supporters mogen begroeten wat de gezelligheid op onze vereniging alleen maar zal vergroten

Wij hopen u snel een keer te mogen ontmoeten bij onze voetbalvereniging “Gouderak”, zodat u zelf de gemoedelijke en dorpse sfeer kunt meemaken.

Tot ziens bij de VV Gouderak.

Uit de oude doos:

jub nr vvgouderak 50 jaar