30 en 31 maart

Weer een speel weekend , waarin niet alle teams van ons in het veld kwamen, wat de senioren betreft waren het de  dames welke hun zoveelste vrije weekend hadden, bij de jeugd werd de wedstrijd van JO13 thuis tegen Spirit verplaatst naar a.s. woensdag

De zondag elftallen speelden ook Gouderak 1 moest uit genoegen nemen met een 7-2 nederlaag tegen Groeneweg 4 , ,   Gouderak 2 deed het beter en won ruim 0-3  van Bergambacht 1  knap.

Zaterdag speelde Gouderak 1 thuis tegen Swift Boys , maar met de thuiswedstrijden wil het dit jaar niet lukken bij Gouderak rust was 0-0 , terwijl Gouderak een paar keer dicht bij een doelpunt was, Na rust was Gouderak sterker dan voor rust en enkele kansen stapelden zich op , het werd 1-0 voor Gouderak door Nelis die de verdedigers regelmatig te snel af was , maar de sta in de weg was ook de doelman van Swift Boys , Gouderak had  echter niet lang plezier van de voorsprong want 4 minuten later gaf de ervaren voorhoede speler van Sw B een prima voorzet welke koppend niet meer gemist kon worden,  nog 15 minuten te spelen , Gouderak probeerde alles om de overwinning binnen te halen , waar we een paar keer dicht bij waren ,maar door de drang naar voren werd er verdediging een beetje verwaarloosd, kort voor tijd één van de vele lange halen van Swift boys welke hoog naar voren werd geknald , door de stuit mistasten van defensie en de spits zette het scorebord op 1-2 , een bittere pil. weer een thuisnederlaag. Volgende week weer de schouders eronder!  Thuis tegen Ammerstol.

Gouderak 2 speelde thuis tegen Sportlust 7 , en won nipt met 2-1 , zo nipt had niet nodig geweest Gouderak miste deze middag 2 strafschoppen , en kwam een aantal keren alleen voor de keeper , gelukkig strafte Sportlust dit niet af , en waren het weer 3 punten , nu 16 punten welke bijna allemaal na de winterstop zijn behaald.

Gouderak 3 speelde uit tegen Spirit 11 en speelde met 1-1 gelijk een mooi resultaat, positief aan dit weekend is dat de 3 senioren teams weer net voldoende spelers hadden , om compleet in het veld te gaan.

De JO17 speelde een oefenwedstrijd ui tegen DHC in Delft welke wedstrijd in 2-2 eindigde , De Jo13 speelt dus as woensdag thuis tegen Spirit JO13-2 , de JO11 won thuis met 6-0 van Dilettant jo11-2 , ook de JO11-2 was vrij .

De JO9- won ook heel mooi van DCV jo9-3 1-0, terwijl onze JO8 net zijn meerdere moest erkennen in Donk 3-5 .

Volgend weekend spelen zonder wijzigingen alle teams , thuis speelt Gouderak zat 1 en 2 en de dames , de rest van de teams gaan uit spelen

Programma voor de eerstkomende weken  programma maart april

23 en 24 maart

Vorige week werden er door de storm en regen een aantal wedstrijden thuis afgelast ,  alle jeugd wedstrijden gingen wel door , De JO13-1 had die dag de belangrijkste wedstrijd tegen het gelijk met hun staande Moerkapelle jo13-1 ,  dit werd een 1-1 gelijkspel .

Dit weekend werden er geen wedstrijden afgelast vanwege de weersomstandigheden, alleen Gouderak zat 3 ging uit het programma door het grote aantal blessures en verhinderingen ,konden hiervoor niet genoeg spelers op de been gebracht konden worden , hopelijk verbeterd dit snel anders wordt het heel moeilijk om de competitie met 3 zaterdag teams uit te spelen.

Gouderak zat 1 ging uit naar NOC Kralingen welke laag op de ranglijst staat , Gouderak kwam elke keer op voorsprong maar tot 2-2 liep het scoreverloop gelijk , hierna liep Gouderak uit naar een verdiende 2-4 zege , waardoor de teller nu op 30 punten staat , een puntenaantal wat jaren niet is behaald , maar dat was wel in de 3e klasse zondag met veelal sterkere tegenstanders. , er volgen nu weer 2 thuiswedstrijden tegen Swift Boys en Ammerstol , waarbij het behalen van punten ook tot mogelijkheden moet behoren , maar dat gaat alleen met inzet en goede wedstrijdvoorbereiding!!! , Gouderak 2 zat , ging met 7-4 onderuit in Alphen tegen ARC 9 , ons elftal was dus samengesteld uit allen nog beschikbare spelers  van 2 en 3  , wat maar een totaal aantal spelers van 13 werd.

De Dames gingen nipt onderuit tegen Dilettant 2-1 ,  met dezelfde cijfers was thuis nog van die ploeg gewonnen.

Gouderak 7-7- 40+  speelde donderdagavond de topper tegen het boven aanstaande Bergambacht  , Gouderak deed prima werk en won die wedstrijd met 4-2.

Gouderak JO17-1   won thuis met 4-2   van ARC JO17-3   , waardoor ze na de eerste nederlagen zich knap hersteld hebben.     Gouderak JO13-1   speelde thuis een oefenwedstrijd tegen Nicolaas Boys JO13-1   dit werd een 2-2 gelijkspel. De Gouderak JO11-1 boekte een fraaie 8-4  zege op Ammerstol jo11-1 .

Hetzelfde winnen deed ook Gouderak JO11-2   , zij wonnen knap  met 7-4   van Cabauw JO11-1   De JO9   speelde gelijk 1-1  tegen Slikkeveer JO9-5 ,   terwijl de JO8  nipt verloor van DCV JO8-4  uitslag 3-4 .

Op   de zondag gingen beide wedstrijden nipt verloren Gouderak 2 moest hun meerdere erkennen in Donk 5     1-2 .  en Gouderak 1  kwam ook uit aan de verkeerde kant van de score tegen het 2e staande  Cabauw 3  werd het een 2-3 nederlaag

.

 

 

9en 10 maart

Dit werd een stormachtig weekend , op de voormiddag van de zaterdag ging het nog wel , maar in de loop van de dag ging het steeds harder stormen en was normaal voetbal bijna onmogelijk.

Gouderak zat 1 speelde uit tegen Zestienhoven , een ploeg welke 1 punt boven ons stond dus belangrijk. Gouderak speelde de eerste helft tegen de felle wind in en kanon daar wonderwel nog een paar keer gevaarlijk uit komen wat kansen opleverde , bijna een voorsprong  maar Nelis zijn schot ging via de handen van de keeper richting doel maar de wind bracht hulp voor 16Hoven en bleef voor de lijn , Gouderak kwam op achterstand waarbij een onverwachts afstandsschot door de wind gedragen keihard onder de lat viel , Gouderak kwam bijna op gelijke hoogte maar de prima doelman van 16hoven was een sta in de weg.

Tijdens de rust brak het noodweer helemaal los onweer regen hagel en storm, Na rust was voor Gouderak jammer genoeg de wind gedraaid en stond deze dwars over het veld , normaal voetbal was niet mogelijk op het heel vlakke kunstgras, zodat dit een zure 1-0 nederlaag werd ,

Gouderak zat 2 speelde uit tegen koploper Woubrugge welke nog niet verloren had , Maar Gouderak is na de winterstop in vorm en er werd weer heel knap gewonnen , 0-1 , heel knap zeker gezien ook de personele problemen om dit weekend de teams compleet te krijgen.

Gouderak 3 speelde thuis tegen Gouda 9 , Gouderak kwam al snel op een 3-0 voorsprong , na het overdrijven van de hagel en regen werd het uiteindelijk een 5-0 zege.

De verrassendste en ook mooie zege kwam op naam van onze dames al vroeg in de morgen moesten ze naar Zoetermeer, Maar onze dames waren uitgeslapen en brachten een prima 1-3 zege mee naar Gouderak.

De Jeugd speelde allemaal thuis , Gouderak JO8 won met 3-1 van Xerxes DZB   met 3-1 ,

Gouderak JO9 verloor met 2-4 ook van Xerxes DZB , Gouderak JO11-2 speelde ook tegen Xerxes DZB ook dit team moest de winst weggeven 2-6 , Gouderak JO11 -1 welke hun eerste wedstrijden hadden gewonnen , moesten nu hun meerdere erkennen in VVOR JO11-4 ,   3-5 nederlaag .

De JO13 -1 is de competitie in een hogere klasse uitstekend begonnen na 2 zeges werd er nu ook gewonnen van Stolwijk JOP13-1 . 3-1 , volgende week wacht een zware dobber uit tegen het ook nog ongeslagen Moerkapelle JO13-1 ,

De J0 17 -1 richtte zich op na 2 nederlagen , werd er nu knap met 4-0 gewonnen van Donk JO17-1 ,

Op de zondag werden de wedstrijden van Gouderak 1- en 2 afgelast .

 

 

 

 

 

Dit weekend kwamen alle senioren teams in het veld behoudens onze dames senioren welke weer vrij waren. de Jeugd was in het geheel vrij. Gouderak 1 zat. moest uit spelen tegen koploper Bergambacht welke ook de 2e periode kon halen bij winst op Gouderak,  Gouderak startte deze wedstrijd hoopvol en de eerste 2 kansen waren voor ons , maar werden beide niet benut daarna brak een periode aan dat de Gouderak defensie de snelle en handige spelers van Bergambacht aan zich voorbij zag gaan , en door niet goed wegwerken van de bal liep Bergambacht voor rust al uit naar een 5-0 voorsprong , Gouderak liep toen ook al met 10 man , de scheidsrechter Gaf Gerben direct rood na een ongelukkige actie , welke wellicht met geel beter bestraft had geweest , na rust vielen er minder doelpunten  Bergambacht kwam vrij snel op 6-0 , maar daar bleef het wat hun betreft bij Gouderak redde middels een mooie vrije trap kort voor tijd de eer, 6-1 verlies toch even iets om over na te denken ,                             Gouderak 2 zat is aan een prima reeks bezig ook nu werd er weer gewonnen 3-2  van Gouda 4  hetgeen de 3e achtereenvolgende zege was van dit team waardoor ze de onderste plaats verlaten hebben. Gouderak zat. 3  moest hun hoofd buigen tegen het te sterke Donk 1 , werd het een 5-0 nederlaag , , deze zaterdag was er een groot te kort aan spelers  om alle  teams compleet te krijgen , door blessures en vakanties kwam ieder team spelers  te kort , vooral dank aan onze junioren JO 17 welke dit weekend zijn bijgesprongen om de teams compleet te krijgen , ook dank aan de jeugdcommissie voor hun medewerking hierin,

Op zondag   speelde Gouderak 2 thuis tegen  Vep 8  en Gouderak 2 doet het prima deze kompetitie want ook deze wedstrijd werd gewonnen. 3-1. Gouderak 1 speelde de derby tegen Moordrecht 3  , dit werd een spannend potje maar spijtig genoeg trok Gouderak weer aan het korstte eind , en weer werd er met maar 1 doelpunt verschil verloren 2-3 .

Volgende week is i.v.m. voorjaarsvakantie geen kompetitie voetbal voor zowel de senioren als alle jeugd , het weekend van 9 maart komt een ieder weer een wedstrijd op het programma.

 

19- 17  febr

Het afgelopen weekend kwamen bijna al onze  teams in het veld, alleen onze Dames en Gouderak zat 2 waren  vrij dit weekend.    Gouderak zat 1 speelde uit tegen het met 2 punten onderaan staande HOV DJSCR , dit bleek inderdaad een zwak team te zijn , en deze hadden ook geen wissels, de eerste 20 minuten ging het gelijk op maar daarna  scoorde Gouderak voor rust 2 keer ,  na rust kwam Gouderak vrij snelle op  0-3 3n 0-4 , men dacht kennelijk dat het nu vrij simpel uitgespeeld kon worden echter HOV profiteerde en scoorde 2 keer tegen , middels 1 x een penalty, Gouderak pakte de draad weer op en de tegenstander was conditioneel op de zege werd opgeschroefd naar 2-8 ,  zo’n grote zege is al weer heel wat jaren geleden .    maar nu a.s. zaterdag tegen het voor de 2e periode gaande Bergambacht dan zal het niet gemakkelijk zijn , zeer zeker niet ,   Gouderak 3 won thuis knap met 3-0 van SVS 9 ,       de Jeugd , onze jonge team van JO17-1 – speelde uit tegen Alexandria JO17-3 dit werd een 6-1 nederlaag, het spelbeeld was niet zoals de uitslag doet vermoeden , dit team heeft nu 2 sterke tegenstanders gehad , dus de eerste punten komen wel een keer,  Gouderak JO13-1 won ook hun 2e wedstrijd  uit tegen Kamerik JO13-1 werd het 1-3 ,  de Gouderak JO11-1 won uit ruim met 4-9  bij cvv Zwervers JO11-4  ,  en de Gouderak JO11-2   haalde knap een punt uit tegen Jodan jo11-3     3-3.  De JO 9 boekte hun 2e ruime  zege0-7 , terwijl de JO8 , hun 2e nederlaag moest slikken maar ze wisten wel 4 keer te scoren 6-4

Op zondag ging  Gouderak 2  uit tegen GSV 3 , en ze speelde een knappe wedstrijd  wat een  mooie 0-1 overwinning opleverde,  Thuis speelde Gouderak zond 1  tegen Olympia 4 , dit was een gelijk opgaande wedstrijd met kansen voor beide ploegen , het zag er naar uit dat het met 0-0 zou eindigen , maar kort voor tijd was Olympia de gelukkige door onze keeper een keer te passeren 0-1 verlies ,

Volgend weekend is de jeugd vrij van competitie voetbal , terwijl ook de dames weer vrij zijn,  de rest van de teams moeten allemaal het veld in , wat met de beginnende vakanties , wintersport en blessures een hele puzzel zal worden.

 

 

 

 

 

9-10 febr

dit weekend  was de start van de voorjaars competitie van onze jeugdteams, de weken ervoor waren hun wedstrijden door de weersomstandigheden afgelast.   Gouderak J017-1  ging naar Jodan Boys JO17-3 , en zij liepen tegen een pittige nederlaag aan 4-0 , De JO13-13 na hun kampioenschap een klas hoger ingedeeld begon goed uit tegen Alphen JO13-1  brachten zij een 3-1 zege mee naar huis .  De JO11- 1 ging naar Rotterdam speelden tegen HOVDJSCR jo11-3  en ook dit team bracht een 0-6 zege mee naar Gouderak – met dezelfde cijfers 6-0 won Gouderak JO11-2 van Fc Perkouw JO11-1 , deze wedstrijd werd op Gouderak gespeeld. De JO9 , bracht ook heel mooi een 6-0 zege mee naar huis er was gespeeld tegen Befair JO9-5 ,   onze kleinsten de JO8 moest hun hoofd buigen uit tegen Alexandria JO8-6   9-2 nederlaag.

Gouderak zat 1  speelde thuis tegen SDV , welke maar net aan 11 spelers op de been kon brengen,  voor rust leek het de goede kant op te gaan tegen wind in voldoende kansen en een 1-0 voorsprong , Na rust viel het danig tegen , en Gouderak voetbalde meer tegen zichzelf dan de tegenstander , SDV profiteerde en scoorde 3 keer , een zuur verlies 1-3 ,                    Gouderak 2 is goed na de winter begonnen , na hun eerste winst vorige week werd nu weer gewonnen en heel ruim Moerkapelle 3 werd met een 7-1  nederlaag naar huis gestuurd,  Het derde speelde uit tegen fc Perkouw 4 , evenals de thuis wedstrijd bleek Perkouw te sterk voor de onzen 3-0 verlies.      de Dames speelde thuis tegen Be Fair en ze deden dat zeer verdienstelijk , na een 1-0 achterstand maakte ze verdiend gelijk 1-1 maar kort voor tijd maakte Be fair de winnende treffer 1-2 , bijna werd het nog 2-2 maar het mocht jammer genoeg  niet zo zijn .

Op zondag werden de beide wedstrijden van Gouderak 1-2 afgelast.    donderdag avond speelde Gouderak 7-7- 40+ thuis tegen Schoonhoven wat een 9-2 zege werd.

 

 

 

 

2 – 3 febr

Dit weekend kwamen alleen onze senioren , en dames in het veld . de pupillen en junioren werden afgelast. Het werd overwegend een succesvol weekend .

Gouderak 1- speelde thuis tegen sv Ommoord , Gouderak had in deze wedstrijd zijn handen vol aan Ommoord , onze gasten hadden veel meer balbezit , Maar Gouderak was zeker in de eerste helft productiever  en van de in feite 2 kansen werden er ook 2 benut  dus met een 2-0 voorsprong de rust in , Na rust ging het voor Gouderak zeker niet beter , en Ommoord zette ons bijna de gehele tweede helft onder druk , maar bij de gasten ontbrak de preciesie bij hun schoten ,  Gouderak kwam nog een paar kaar gevaarlijk uit met de counter , 1 keer hiervan kon de keeper van de gasten net zijn hand er nog voorkomen dat de bal voor de vrijstaand gouderak spitsen had gekomen , 15 minuten voor tijd toch de 2-1 middels een strafschop voor Ommoord welke benut werd , Ommoord raakte nog 1 keer de paal maar verder liet de verdediging het niet komen , weer 3 punten toegevoegd aan het totaal nu 24 punten ,      Gouderak 2 speelde uit tegen DSO 8  , ook ons 2e won die wedstrijd met 3-2 hetgeen hun eerste zege was in deze competitie een prima resultaat dus , en nu proberen deze lijn te volgen .    Gouderak 3 bracht ook  1 punt mee uit Rotterdam   1-1 tegen SDV 7.  Onze Gouderak dames gingen naar Jodan Boys  vr 3    deze tegenstander was te sterk voor onze Gouderak vrouwen  4-1  verlies maar in ieder geval weer een keer gevoetbald was alweer enige weken geleden.

OP de zondag gingen zowel Gouderak 1 als Gouderak 2 naar Fc Oudewater ,   Gouderak 2 moest een nipte nederlaag slikken   2-1  tegen Oudewater 2  , Gouderak 1 deed het prima en bracht de 3 punten mee naar huis 2-0 winst  op Oudewater 1 .

Volgende week weer een vol programma als de weergoden geen roet in het eten gooien

Klik op link voor programma tot eind februari

progr tot 24 febr 19

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

20 januari

Dit was weer het eerste (kleine) programma na de korte winterstop, de wedstrijd van Gouderak 1 thuis tegen NOC Kralingen ging door , Gouderak kon vandaag op 21 punten komen tegen het laag op de ranglijst staande NOC , maar deze bleken toch over een goede jonge ploeg te beschikken , en Gouderak speelde zeker de eerste helft zwak, we kwamen nog wel op voorsprong maar Noc maakte al snel gelijk na een aantal kansen voor hun we mochten niet mopperen dat het 1-1 bleef met de rust, Na rust was zeker het eerste half uur Gouderak beter dan voor rust en ook beter dan Noc en er kwamen voldoende kansen en er werden er ook 3 benut ,met nog 15 min te spelen was er een ruime marge opgebouwd 4-1 , maar de laatste 15 minuten maakt men zich het toch nog moeilijk en NOC kwam terug tot 4-3 kort voor tijd bijna nog de 4-4 maar gelukkig werd die gemist toch 3 punten voor Gouderak ,  zeker gezien de kansen en spelverhouding na rust verdiend , Nelis Speksnijder was productief met 3 goals , de 4e goal was een beauty van Jesse Metselaar.

Gouderak 3  speelde uit tegen koploper Gouda 7, deze waren voor ons 3e te sterk 3-0 verlies voor Gouderak .

Gouderak JO17 speelde een oefenwedstrijd uit tegen Poortugal JO17 , ondanks dat Gouderak de gehele 2e helft op de tegenstander zijn helft speelde wer er met 2-0 verloren.

vorige week donderdagavond speelde ook de 7-7- 40+ zijn wedstrijd thuis tegen Spirit wat een 7-0 zege opleverde voor Gouderak.

Volgend weekend , is er weer een vol programma en ook de Jeugd gaat met de nieuwe indelingen van start in de voorjaarsreeks, of dit voetballen ook werkelijk gaat gebeuren is nog on zeker , gezien koning Winter om de hoek komt kijken .