Situatie rondom Frank van der Hoeven

Met dank aan Spirit die ons geïnformeerd heeft over de heftige situatie van ons lid en onze oud jeugd trainer Frank van der Hoeven kunnen wij gelukkig mededelen dat het de goede kant op gaat met Frank. In het onderstaande bericht van Spirit staat de situatie rondom Frank heel fijn weergegeven. Veel van onze leden hebben de afgelopen dagen met Frank meegeleefd en wij willen jullie daarom graag op de hoogte brengen van dit bericht. Wij zijn zeer dankbaar dat het de goede kant op gaat met Frank! Wij wensen hem, zijn vrouw en kinderen namens het gehele bestuur, de jeugdcommissie en alle leden heel veel beterschap en een volledig herstel toe!

Onderstaande update is afkomstig van de website van V.V. Spirit: 

Afgelopen dinsdag werden wij op de club opgeschrikt door een heftig incident. Onze dames- en meisjestrainer Frank van der Hoeven werd tijdens een overleg met collega trainers en begeleiders getroffen door een hartstilstand. Door adequaat ingrijpen van de tijdens de vergadering aanwezigen en de aanwezige verzorgers en andere betrokkenen, kon bijna onmiddellijk met de reanimatie begonnen worden.

Binnen enkele minuten arriveerden ook de mannen van de plaatselijke brandweer en een tijdje later ook twee ambulances en politie. Alle aanwezigen hebben als leeuwen gevochten de reanimatie te laten slagen. Toen hierna ook nog een traumahelicopter landde op Veld 3 met daarin 2 hartspecialisten, kon Frank uiteindelijk vervoerd worden naar het Erasmus Medisch Centrum.

In de zelfde nacht is Frank nog gedotterd en is hij de gehele dag nog slapend gehouden. Op donderdagmorgen heeft men Frank langzaam wakker gemaakt en zoals men hoopte gaf Frank al reacties en ondanks de verwardheid praatte hij ook al. Later op de dag werden zijn reacties steeds beter en is hij zelfs overgebracht naar het Maasstad ziekenhuis, waar hij nog op de IC verblijft. In het weekend hopen de artsen hem te mogen overbrengen naar de afdeling.

Frank’s vrouw Conja laat ook namens Frank weten hoe ontzettend blij ze zijn met het adequate ingrijpen van alle aanwezigen. Wat hen betreft zijn dit allemaal helden!

Een statement dat volledig wordt onderschreven door het bestuur van onze club. We zijn zo ontzettend blij dat het de goede kant op gaat met Frank. En dat we mensen hebben bij onze club die op deze manier handelen wanneer iets dergelijks gebeurd. En dan hebben we het niet alleen over de aanwezige clubmensen maar ook over de mensen van de brandweer die als vrijwilliger toch ook altijd maar weer voor dit soort lastige klussen staan. Het bestuur is trots dit soort mensen in hun midden te hebben