DE OLYMPISCHE WINTERSPELEN AAN DE DIJK

In een week met temperaturen onder het vriespunt besloot een clubje spelers al op de zaken vooruit te lopen. Met de gedachte dat er bij een dergelijke temperatuut écht niet gevoetbald zou worden doken zij het nachtleven van Gouda in. Helaas kwam de coach op zaterdagochtend toch écht met de mededeling dat er toch écht gevoetbald ging worden.

Na een warming-up met glühwein en chocolademelk trapte Zaterdag 1 af tegen Dilettant. Dit beloofde een moeilijke pot te worden en dat werd het. In de openingsfase was vooral Dilletant aan de bal en tikte die goed rond. Tot echte kansen leidde het niet. De eerste helft was moeizaam op het koude en hobbelige veld.

In de rust ging het voor de verandering er eens relaxt aan toe. Onder het genot van een kopje thee gooide Edward een van zijn befaamde moppen in de groep.

Na rust was het dus zaak om de scoren te openen. In de tweede helft kwam Zaterdag 1 meer aan voetballen toe. Waar Rens de voorgaande week wat steekjes liet vallen was hij nu de uitblinker op het veld. Na een aantal halve kansen viel uiteindelijk de 1-0. Voor Dilletant helaas. Na een goed bekeken steekbal door de lucht kon de spits tussen de verdedigers door de bal binnen tikken. Hierna werd de druk op het doel van Dilletant opgevoerd. Steeds vaker bevond Gouderak zich op de rand van de 16, maar een goal bleef uit. Op hulp van de scheids hoefde Zaterdag 1 ook niet te rekenen. Het scheelde weinig of het werd 2-0 voor Dilletant. Gelukkig stoof Robert als Fanny Blankers Koen over het veld en wist hij de spits eruit te rennen en daarmee de counteraanval onschadelijk te maken. Na een laatste aantal verwoede pogingen lukte het Zaterdag 1 niet om de gebruikelijke 7 doelpunten te maken. Helaas werd deze wedstrijd verloren met 0-1.

Echt verdrietig was men niet na afloop. Edward onthulde in de kleedkamer zelfs dat het ‘best leuke jongens’ waren. Misschien had er nog een gelijkspel ingezeten. Hiermee worden 3 kostbare punten verspeelt aan een concurrent. Om van deze tegenslag bij te komen hebben de vedettes van Zaterdag 1 een weekendje rust.