HUGO KRIJGT HET OP Z’N HEUPEN

Soms heb je wedstrijden waar het op het veld gebeurd en soms juist daarnaast. Deze wedstrijd valt in de tweede categorie. Afgelopen zaterdag mocht Zaterdag 1 voor het eerst in 2018 de Gouderakse grasmat weer betreden. Dit keer tegen Aeolus. De uitwedstrijd stond nog goed in het geheugen. In Rotterdam werd het een nipte 1-0 overwinning door hoofdrollen voor Hugo op doel en Joost met de beslissende treffer. De spelers waren gemotiveerd en trapte af op een ouderwets knollenveld. Her en der waren nog plukjes gras te vinden.

Gouderak kwam goed uit de start blokken en na niet al te lange tijd stond het al 1-0 voor Gouderak. Rick werkte de bal na een aantal combinaties en een schijnbeweging binnen. Hierna brak een periode aan die juf Ank “Niet raar, maar bijzonder” zou noemen. Zo’n 35min lang had Zaterdag 1 het overwicht, maar dit resulteerde niet in goals. Door slechte coaching, beledigingen aan elkaar en het matige veld liep het voor geen meter. Vlak voor rust wist Hugo dan toch nog de ban te breken en de 2-0 binnen te schieten.

Over de rust zou de NCRV een prachtige mini-documentaire kunnen maken. Ondanks de voorsprong was er grote onvrede onder meerdere spelers. De argumenten, metaforen en adviezen vlogen door de kleedkamer. Het was een debat waar Mark Rutte moeilijk aan kan tippen. Joost stelde nog voor om de ‘glansmethode’ te gebruiken. Uiteindelijk riep couch Matteo iedereen tot de orde. Met een donderspeech zette hij het team weer in de goede richting.

De tweede helft ging Hugo verder waar hij gebleven was. De 3-0, 4-0 en zelfs 5-0 (penalty) vlogen er binnen no-time in. Na rust vond Zaterdag 1 pas zijn draai. Met goede combinaties en teamspel werden meerdere spelers vrij gezet voor het doel. Uiteindelijk pikte ook Ayoub zijn wekelijkse doelpuntje mee en zelfs supersub Joost tikte een bal in het net! De eindstand werd uiteindelijk 7-1 door een voorzet die over Ed heen waaide.

Wederom 7-1 en 3 punten in een wedstrijd waar de scheidsrechter foutloos was. Dit betekend zelfs dat Zaterdag 1 de derde plek bezet. Reden voor optimisme is dit niet. Door verassende uitslagen van de concurrenten maakt de gehele top 7 nog kans op het kampioenschap. Het cliché “elke wedstrijd is een finale” is dus wel van toepassing.

Man of the match: Hugo Bitter